Mijn naam is Anne Julia Oszkiel-van den Belt. Ik maak schilderijen en tekeningen, gespecialiseerd in portretten. Voornamelijk werk ik met acrylverf op doek, waarbij ik gebruik maak van verschillende schildertechnieken met penselen en paletmessen. De passie voor het schilderen ziet diep in mijn genen. Daarvoor heb ik mijn familie te danken, en dan met name mijn vader, die ook schildert (W. Arendsz), en mijn broer, die video’s en muziek producties maakt (Wickiemedia).

De voorkeur voor portretten is ontstaan tijdens mijn studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, tijdens research voor mijn scriptie naar de meesters van de portretkunst in de geschiedenis, zoals Michelangelo en Rembrandt.

Na mijn afstuderen (2010) ben ik begonnen als freelancer, onder mijn twee voornamen Anne Julia. Ik maak portretten in opdracht en neem zo nu en dan deel aan exposities en fairs met mijn vrije werk.

Naast het schilderen met verf op doek, maak ik ook digitale portretten en illustraties. Zo kan ik de werelden van analoog en digitaal tekenen dichter bij elkaar brengen. Er zitten een hoop verschillen tussen beide manieren van werken en allebei de technieken bevatten eigenschappen die de ander niet kan evenaren. Zo kan elk detail in een digitaal vervaardigd portret eindeloos worden aangepast, verwijderd of toegevoegd gedurende het hele proces, en kan er flik worden ingezoomd, in tegenstelling tot schilderen op doek. Maar echte verf, met zijn unieke structuur en geur, is de meest intieme, autonome vorm van kust en kan met geen mogelijkheid exact worden gekopieerd.

Juist hierom werk ik graag met beide technieken en probeer ik ze vaak met elkaar te combineren. Nadat ik een paar jaar in Hamburg, Duitsland heb gewoond, ben ik sinds 2017 weer terug in Nederland en woon/werk ik in Roelofarendsveen.

Van den Belt Schildercursussen:

Ook geef ik samen met mijn vader schilderlessen en kunnen we je helpen je schilder-skills op te bouwen of te verbeteren!
Daarnaast geef ik ook een speciale KinderKunstKlas waarin ik in een cursus van 10 keer kinderen kennis laat maken met verschillende technieken, voor zowel tekenen en schilderen, als boetseren. Meer informatie kun je vinden op Van den Belt Schildercursussen via de knop hieronder:

14
Tentoonstellingen
68
Tevreden klanten